AB

Woocommerce,On,Iphone,Screen.,Woocommerce,Open source,E commerce,Solution,,New,York,

Woocommerce shipping

Verzending is een cruciaal aspect van elke e-commerce operatie. Het goed instellen van verzendopties in WooCommerce is essentieel om de tevredenheid van klanten te waarborgen en efficiënte logistiek te handhaven. In deze gids zullen we je door het proces leiden van het opzetten van verzending in WooCommerce.

Stap 1: Inloggen op Je WooCommerce-dashboard

Om te beginnen, log in op het dashboard van je WordPress-website waarop WooCommerce is geïnstalleerd.

Stap 2: Navigeer naar de Verzendinstellingen

In het linker zijmenu van je WooCommerce-dashboard, vind je ‘WooCommerce. Beweeg de muis erover en klik op ‘Instellingen’. Hiermee open je het algemene instellingenscherm van WooCommerce.

Stap 3: Algemene Verzendopties

3.1. Locatie van je Winkel

 • Ga naar het tabblad ‘Algemeen’.
 • Controleer of de winkellocatie correct is ingesteld. Deze informatie wordt gebruikt om de belasting- en verzendkosten te berekenen.

3.2. Verzendzones en -methoden

Stap 4: Een Verzendzone Aanmaken

 • Klik op ‘Zone toevoegen’ om een nieuwe verzendzone te maken.
 • Geef de zone een naam, bijvoorbeeld ‘Nationale verzending’.
 • Voeg de regio’s toe waarin je wilt verzenden, zoals een specifiek land of continent.
 • Sla de zone op.

Stap 5: Verzendmethoden Instellen

 • Klik op de zojuist aangemaakte zone om de verzendmethoden in te stellen.
 • Er zijn verschillende verzendmethoden beschikbaar, zoals ‘Flat rate’ (vaste prijs), ‘Gratis verzending’, ‘Lokale bezorging’ en ‘Ophalen in de winkel’. Kies de methode die het beste bij je bedrijf past.

Stap 6: Verzendkosten Configureren

 • Voor de meeste verzendmethoden moet je de verzendkosten configureren. Dit kan een vast bedrag, een percentage van de bestelling of een combinatie van beide zijn.

Stap 7: Verzendopties Verfijnen

 • WooCommerce biedt gedetailleerde opties om je verzending te verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld verzendklassen aanmaken om producten in te delen op basis van grootte, gewicht of andere criteria.

Stap 8: Internationale Verzending

Als je internationaal wilt verzenden, herhaal dan de stappen voor het aanmaken van verzendzones en -methoden voor de gewenste regio’s.

Stap 9: Gratis Verzending en Ophalen in de Winkel

 • Als je gratis verzending aanbiedt, configureer dan een gratis verzendmethode en wijs deze toe aan de juiste verzendzone.
 • Voor ‘Ophalen in de winkel’ stel je een afzonderlijke verzendmethode in en geef je de locatie van je fysieke winkel aan.

Stap 10: Test Je Verzendopties

Voordat je live gaat, voer enkele testbestellingen uit om te controleren of de verzendopties correct werken en dat de kosten nauwkeurig worden berekend.

Met goed geconfigureerde verzendopties in WooCommerce kun je aan de verwachtingen van je klanten voldoen en tegelijkertijd je logistieke processen efficiënt beheren. Het zorgvuldig instellen van verzending draagt bij aan een positieve winkelervaring en kan de groei van je e-commercebedrijf stimuleren.

Deel dit artikel
Open chat
1
Hallo
Hoe kan ik je helpen?